Hebben jouw huisdieren haaruitval?

Katten zijn geweldige huisdieren en daarmee ook erg populair. Echter kunnen ze ook veel werk opleveren. Ze maken bijvoorbeeld je bank of stoel kapot, of maken het huis vies doordat ze haaruitval hebben. Wanneer kattenharen in je kleding komen is dit niet altijd even makkelijk om eruit te krijgen. Vooral als je een zachte pluizige kat hebt zullen er veel haren in je kleding terecht komen. Echter zijn er wel een aantal mogelijkheden om haaruitval te verminderen. In deze tekst lees je daar meer over.

Hoe verwijder ik de haren van mijn kat?

Hoewel katten enorm leuke huisdieren zijn, kunnen ze ook erg veel rommel achterlaten. Zo is de mees voorkomende irritatie de haaruitval dat een kat kan hebben. Deze kattenharen komen vervolgens overal te liggen waardoor ze ook op je kleding terecht zullen komen. Vooral op zwarte kleding zijn deze haren dan erg goed te zien. De kattenharen die op de grond komen te liggen kun je eenvoudig opruimen door regelmatig te stofzuigen. Wanneer je kat haaruitval heeft is het dan ook aan te raden om zo’n twee keer per dag de stofzuiger erdoorheen te halen. Zo minimaliseer je de overlast van de haren en blijft je huis schoon. Ook heb je tegenwoordig stofzuigers die speciaal zijn ontworpen voor het opzuigen van onder andere kattenharen. Doormiddel van deze speciaal ontworpen stofzuigers kun je niet alleen  kattenhaar verwijderen maar ook hondenhaar verwijderen. Dit apparaat verwijderd namelijk erg snel haren, haartjes en pluisjes. Doordat je huis lekker schoon is en haarvrij wordt doormiddel van deze stofzuiger, beperk je ook de haren die op je kleding terecht komen. Helemaal haarvrij zal het natuurlijk nooit worden wanneer je huisdieren hebt, maar wel kun je het hierdoor beperken.

Hoe kom ik aan deze gadget?

Het verwijderen van kattenharen en hondenharen kan erg veel frustratie met zich meebrengen. Je kunt dit eventueel met de stofzuiger opzuigen. Hierbij is het aan te raden om minimaal twee keer per dag doorn het huis te gaan met je stofzuiger. Echter zal een stofzuiger niet alle haren meepakken. Haren van een hond of kat komen namelijk overal in te zitten waardoor het lastig kan zijn om deze allemaal te verwijderen. Hierdoor is het sterker aan te raden om voor een speciaal ontworpen verwijderaar te gaan. Dit is een gadget die alle haren als het ware op zich neemt. Hierdoor zal jouw huis fris zijn en zal je veel minder last hebben van haren. Ook kun je hiermee bijvoorbeeld de haren uit je bank halen. Dit apparaat kun je eenvoudig bestellen via het internet.